Curk arhitektura

Arhitektura, oblikovanje, razvoj, sodelovanje ...

 

Arhitekturni biro Curk arhitektura je bil ustanovljen leta 2004. Danes v biroju deluje šest arhitektov in številni zunanji sodelavci. Združuje nas želja po odličnih izdelkih, predano delo in profesionalen odnos do naročnikov.

Razvijamo sodobne pristope obravnave prostora in oblikujemo po meri človeka, za človeka. Načrtujemo zdrave in svetle prostore z upoštevanjem načel trajnosti in povezanosti z naravo in grajenim okoljem. Področje našega dela je raznoliko: grafično in produktno oblikovanje, načrtovanje notranje opreme, scenografije, novih objektov, adaptacij, zunanjih ureditev itn. Nova znanja in nove oblike gradnje so izziv, ki se ga ne bojimo sprejeti. Pametne hiše, sodobna tehnologija, lesene masivne gradnje, ničenergijske stavbe itn so področja, ki se jih radi lotevamo. Projektiramo interdisciplinarno, tako da v proces aktivno vključujemo strokovnjake drugih področij ter slovenske umetnike in oblikovalce. Zavedamo se velike odgovornosti pri načrtovanju, zato kreativni pristop združujemo z raznovrstnim izobraževanjem, upoštevanjem standardov in veljavne zakonodaje. Razumevanje naročnika in njegovih potreb pa je ključno. 

 

Načrtovanje objektov in interierjev vzgoje in izobraževanja nam je še posebej pri srcu. Gre za vzgojni proces, v katerem želimo otroke in mlade naučiti prepoznati, izkusiti, razumeti in kasneje v življenju tudi kreirati kvalitetne prostore. 

 

V spletni trgovini "67 DESIGN SHOP" ponujamo naše izdelke in izdelke nekaterih drugih priznanih slovenskih oblikovalcev.  

Jožica Curk

Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je študirala na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Leta 2004 je ustanovila biro Curk arhitektura. Področje njenega dela obsega arhitekturno načrtovanje, grafično in produktno oblikovanje ter oblikovanje notranje opreme. Redno sodeluje na skupinskih in samostojnih razstavah. Je članica DAL (Društvo arhitektov Ljubljana) in DOS (Društvo oblikovalcev Slovenija), kot odgovorna projektantka arhitekture, odgovorna prostorska načrtovalka in odgovorna nadzornica je vpisana v imenik ZAPS (Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije) pod zaporedno številko A-0500. 

Povezave

ZLATA Boniteta odličnosti

Od leta 2021 smo prejemniki AAA bonitete odličnosti Dun&Bradstreet, leta 2023 pa smo prejeli zlato boniteto odličnosti. Ta nas uvršča med najbolj zanesljive, kredibilene in nizko tvegane poslovni subjekte za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: naročniki, dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi.