19.10.2021

"67 designshop"

Odprli smo svojo spletno trgovino, v kateri predstavljamo in prodajamo izdelke slovenskih oblikovalcev, ki jih priporočamo za opremo prostorov. 

Trgovino bomo sproti dopolnjevali, najprej pa predstavljamo izdelke, ki so nastali v sodelovanju z bnašim birojem.

povezava na trgovino

11.11.2020

NAJ-LESENA GRADNJA 2020

Spirit Slovenija je letos tretjič podelil nacionalne nagrade za naj-leseno gradbnjo 2020. 
V kategoriji javnih stavb smo prejeli nagrado NAJ-LESENA GRADNJA za Ekohišo BIC Ljubljana. Priznanje je prejel tudi izvajalec VG5. 

29.10.2020

VIJAVAJAUM

Jožica Curk in Mateja Panter sta oblikovali prikupno in izobraževalno igro VIJAVAJAUM, ki predstavlja multi-generacijske vaje, primerne za starejše, za otroke in vse vmes. Med igranjem s 36 ploščicami spoznavamo 12 znanih in pomembnih Slovencev iz zgodovine. Skozi zabavni in poučni trening se vrnemo v šolska leta, obudimo spomin s kakšnim novim podatkom in izvemo, kateri kreativni ljudje so prispevali k prepoznavnosti in veljavi Slovenije v svetovnem merilu.

Komplet igre vsebuje ploščice 12 likov z enakim številom pripadajočih atributov in življenjepisov (12x3=36). Potek igre je enak, kot pri ostalih igrah »spomin«. Namesto parov lahko igralci zbirajo tudi trojke (to je zahtevnejši nivo). Vsak par / trojko sestavlja lik znane osebe iz slovenske zgodovine in njegov atribut, tretja ploščica za zahtevnejšo igro pa tekst s kratkim življenjepisom. 

 

 

21.10.2020

OHS AWARD ZA DOPRINOS K SLOVENSKI ARHITEKTURI

Prejeli smo nagrado OHS AWARD za Knjižnico Gimnazije Jožeta Plečnika v Ljubljani. 
Podeljena je bila arhitekturnemu biroju Curk arhitektura d.o.o., investitorju Gimnaziji Jožeta Plečnika in izvajalcu GOI del podjetju Arba plus. 

Več:

OHS awards

Prostor, ki je dijakom še bolj priljubil branje

17.10.2020

KNJIŽNICA GIMNAZIJE JOŽETA PLEČNIKA V LJUBLJANI - SOBOTNO BRANJE V DELU

V rubriki Ambienti v sobotnem delu je predstavljena naša knjižnica Gimnazije Jožeta Plečnika. Več: Prostor, ki je dijakom še bolj priljubil branje

15.10.2020

EKOHIŠA BIC LJUBLJANA V REVIJI HIŠE

Ekohiša BIC Ljubljana je nova šolska stavba za izobraževalni program Naravovarstveni tehnik. V oktobrski številki revije Hiše jo je predstavil Tadej Urh.

 

16.09.2020

RADIO PRVI NA OBISKU V EKO HIŠI BIC LJUBLJANA

EkoHišo Bic Ljubljana je obiskala ekipa Radio Prvi in projekt predstavila od zamisli do njegove realizacije. Novinarja Bojan Leskovec in Peter Močnik sta se pogovarjala s profesorico Alenko Sedlar Špehar, arhitektko Jožico Curk in dijakoma Lucijo Dašler in Jako Merčnikom. 

Več na Radio Prvi.

13.07.2020

Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana - BigSEE interior design award 2020

Letos smo prejeli tudi Big SEE interior design award 2020 za ureditev šolske knjižnice na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani.

 

Več: 

Big SEE Interior design award 2020

Knjižnica Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana

Big SEE Curk arhitektura 2020

10.07.2020

Ekohiša BIC Ljubljana - BigSEE architectural award 2020

Naš projekt Ekohiša BIC Ljubljana je bil nagrajen z BigSEE Architecture Award 2020, mednartodno nagrado, ki jo Zavod BIG podeljuje najboljšim projektom na področju arhitekture.

 

Več:

BigSEE Architectural award

Ekohiša BIC Ljubljana

Big SEE Curk arhitektura 2020