STOLP PUNGERT

UREDITEV POKRITEGA OTROŠKEGA MESTNEGA IGRIŠČA V KRANJU

Srednjeveški stolp na Pungertu je poligon za igro in raziskovalno druženje otrok. Oprema je zasnovana v želji, da stolp postane najljubše igrišče in zbirališče za otroke iz Kranja in od drugod. Dejavnosti so po etažah ločene na nivoje, kjer otroci doživljajo različne vrste zaznav in občutij.

 

V pritličju je »IGRALNICA«, v kateri potekajo dejavnosti s poudarkom na gibanju in obvladovanju preprostih didaktičnih igral. V prvem nadstropju je »ROPOTARNICA«, glasbena soba z različnimi tolkali. V istem nadstropju je tudi začarano zrcalo in niša z ogledali. V 2. Nadstropju je »POČIVALIŠČE« z mehkimi površinami in prostori, kot so mehka votlina in dvorana z blazinami. Počivališče je tudi projekcijska soba. Vsi otrokom namenjeni prostori so svetli, niše in oblazinjene votline v opremi pa so ravno dovolj pisane, da ujamejo otroški pogled.

 

Oprema je izdelana po meri, saj so prostori majhni in nepravilnih, celo okroglih oblik. Prevladujoči elementi opreme so mizarsko izdelani elementi, oblazinjeni sedeži in blazine v nišah, glasbeni inštrumenti – tolkala, ogledala ter različna igrala.

Vrsta objekta: Vzgojno izobraževalni

Lokacija: Kranj, Pungert

Naročnik: MOK

Leto projekta: 2010-11

Leto izgradnje: 2011