24.01.2020

RTVSLO: Nova knjižnica Jožeta Plečnika v Ljubljani

V oddaji Kultura na RTVSLO je bil 24. januarja objavljen prispevek o prenovi knjižnice na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani, ki smo jo načrtovali v biroju Curk arhitektura. Intervju z arhitektkama Jožico Curk in Ajdo Racman je potekal v prenovljenih prostorih knjižnice.

 

Več na: RTVSLO Kultura bivanja

01.01.2020

OUTSIDER: Knjižnica Jožeta Plečnika v Ljubljani

V spletnem Outsiderju je bil na prvi dan novega leta 2020 objavljen prispevek o prenovi knjižnice na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani, ki smo jo načrtovali v biroju Curk arhitektura.

 

Več: Outsider

02.09.2019

OTVORITEV IGRIŠČA NA STREHI PRIZIDKA OŠ KOLEZIJA

Igrišče na strehi smo oblikovali v biroju Curk arhitektura, zeleno oazo pa je načrtoval Mitja Škrjanec, krajinski arhitekt.

 

Poligon za igro in gibanje, prostor za igro in počitek, dišeči vrt užitnih rastlin in šumečih trav... Vse to se skriva na strehi prizidka OŠ Kolezija, na igrišču, ki ga je danes župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, predal v uporabo učencem in njihovim učiteljem. 

 

Več: Mestna občina Ljubljana, aktualno

06.04.2019

ODPRTE HIŠE SLOVENIJE 2019

Tudi letos sodelujemo na Odprtih hišah Slovenije, ki je najpomembnejši arhitekturni festival v Sloveniji. 6. aprila ob 10h predstavljamo novi prizidek OŠ Milana Šuštaršiča.

 

Več: Intervju z Jožico CurkOdprte hiše Slovenije

27.03.2019

OHS Intervju z Jožico Curk

Jožica Curk: Za dober rezultat je potrebno veliko pogovora in izmenjave mnenj - Intervju Odprte hiše Slovenije.

 

Več: Intervju z Jožico CurkOdprte hiše Slovenije

16.10.2018

ODPRTJE NOVEGA PRIZIDKA OŠ MILANA ŠUŠTARŠIČA

Mestna občina Ljubljana je odprla novi prizidek OŠ Milana Šuštaršiča, ki je zgrajen in opremljen po načrtih biroja Curk arhitektura.

 

Novi objekt je pritličen, z enokapnico in delom ravne zelene strehe. Na obstoječi objekt se navezuje preko obstoječega glavnega vhoda. Obsega tri učilnice za otroke 1. razreda, kabinet, večnamenski prostor in sanitarije. Pripadajoča notranji in zunanji atrij sta namenjena izvajanju pouka na prostem in prostočasnim dejavnostim.

 

Več: Časoris - utrinki z otvoritvePosnetek z otvoritve OŠ Milana Šuštaršiča

04.09.2018

ODPRTJE PRIZIDKA OŠ ZADOBROVA

Mestna občina Ljubljana je odprla novi prizidek OŠ Zadobrova. Idejno zasnovo prizidka in načrt opreme smo izdelali v biroju Curk arhitektura.

08.03.2018

MoMoWo 2018

Biro Curk arhitektura je letos ponovno odprl vrata v okviru projekta MoMoWo. 

 

MoMoWo je evropski projekt, ki se izvaja v počastitev arhitektk, gradbenic in oblikovalk in ki že tretje leto zapored na pobudo ZRC SAZU poteka tudi v Sloveniji.

15.02.2018

O-oblikovanje. Med vizijo in realnostjo.

Jožica Curk je dejavna članica Društva oblikovalcev Slovenije. Tudi letos sodeluje na pregledni razstavi v Cankarjevem domu, kjer med drugim razstavlja kolekcijo nakita Pneumatik fashion, ki jo je oblikovala skupaj s soavtorico Matejo Panter.

 

V Cankarjevem domu je med 15.2. in 15.3. 2018 potekala bienalna pregledna razstava Društva oblikovalcev Slovenije z naslovom O-oblikovanje! Med vizijo in realnostjo. Razstava želi spodbuditi razpravo o položaju oblikovanja v Sloveniji, o razmerah v družbi, o vizijah in realnosti ter skuša opozoriti, da ima oblikovanje vseskozi izjemno pomembno vlogo v družbi.